монтана новините обяви форуми фирмен каталог справочник поздравления блог предстоящо промоции тъга игри мис фотогалерияинтервал
10 декември 2022 г.

обратна връзка
Фризьорски салон Жени стил
регистрация | нова парола  име:  парола:  запомни:   
интервал
Агенция за недвижими имоти Луис Консултинтервал
Начало
Новините днес
Предстоящо
Фирмен каталог
Промоции
Малки обяви
Имоти Монтана
Публикуване на новина
Тъга
Блог
Поздравления
Готварска книга
Занимателно четиво
Фотогалерия
Анкети
Мис i-net Монтана
Мистър i-net Монтана
Флаш игри
Анекдоти
WEB Камери
Интернет радио
WEB Links каталог
Условия за ползване
Платени услуги
Обратна връзка
 
Live Internet Radio
Matelas
Online games
 

На днешният ден

 
10.12.1901 г.
Раздадени са първите Нобелови награди.
 

Кой е тук

 
Анонимни: 10
Регистрирани: няма

Вот за нас в BGtop
 
интервал
 

регионални новини

 
 
Заседание на Общински съвет Монтана на 24 ноември
 
Заседание на Общински съвет За създаване на Общинско предприятие ”Градска мобилност – Монтана” ще гласува Общинският съвет на редовната си сесия на 24 ноември. Тя е насрочена за 14:00 ч. и ще се проведе в Младежкия дом. Предмет на дейност на новосъздаденото дружество ще е експлоатацията и поддържането на паркингите и зоните за платено паркиране - общинска собственост. Ще бъде приет и правилник за дейността му.
Друга водеща тема на предстоящото заседание са проектите. Очаква се съветниците да разрешат на кметската администрация да кандидатства с три проектни предложения по Програма „Развитие на човешките ресурси“ по процедурите „Грижа в дома“, „Укрепване на общинския капацитет“ и „Бъдеще за децата“.
Съветниците ще гласуват и решение за ползване на средства от фонд „Флаг” за мостово финансиране при изпълнение на три текущи проекта на общината -“Спортни дейности за младите – бъдеще за всички в трансграничния регион Монтана-Пирот”, „Социално-икономическа интеграция на уязвимите групи. Интегрирани мерки за подобряване достъпа до образование“ – компонент 2 и „Инвестиция в бъдещето“.
В дневния ред на сесията влиза и гласуването на промяна на Решение на ОбС № 805 от Протокол №38/20.10.2022г., касаещо ползването на банков кредит за обезпечаване на временен недостиг на средства по бюджета на община Монтана през 2023 г. Причината за това е, че е Българска Народна Банка от 01.11.2022 г. обяви нов основен лихвен процент, което доведе до увеличение на основните лихвени проценти на търговските банки.
Ще бъде утвърдена и наемната цена за стопанската 2022/2023 г. за отдаване под наем без търг или конкурс на ползватели на масиви за едногодишно ползване на земеделски земи от ОПФ в землищата на община Монтана.
Съветниците ще дадат гласа си и за създаването на Съвет по въпросите на социалните услуги в Община Монтана. В него ще се включат представители на ангажираните в процеса институции и организации. Той ще подпомага извършването на анализ на потребностите от социални услуги на общинско ниво и анализ на състоянието и ефективността на социалните услуги; ще разработва предложения за подобряване на качеството и ефективността на социалните услуги, които се предоставят на територията на общината и др.
Кметът, като представител на Община Монтана в Общото събрание на Асоциация по ВиК на обособената територия, обслужвана от „Водоснабдяване и канализация” ООД, град Монтана, ще бъде упълномощен да гласува „За” препоръчителният размер на вноската на държавата в бюджета на Асоциация по ВиК – Монтана за 2023 год. да бъде в размер на 15 000 лева, а размера на общинските вноски се определя въз основа на приетата препоръчителна вноска на държавата.
На ноемврийската си сесия съветниците ще предоставят за безвъзмездно управление на Домашен социален патронаж част от сградата на ул. „22 септември“ № 44.
Останалите от общо 29 точки от дневния ред на заседанието на Общински съвет – Монтана касая рутинни теми, свързани предимно с управлението на общинската собственост и териториално-селищното устройство.
 
публикувано от Монтана-днес на: 22-11-2022   
 
Само регистрирани потребители могат да въведат коментар!
 
интервал
 
община Монтана
www.montana.bg
 
 

Последни Имоти

 
Продава Тристаен - 105000 BGN - гр. Монтана
Продава Едностаен - 1 BGN - гр. Монтана
Продава Едностаен - 20000 BGN - гр. Монтана
Продава Едностаен - 57000 BGN - гр. Монтана
Продава Къща - 10000 BGN - с. Септемврийци
 
Агенция за недвижими имоти Луис Консулт
 

Последни обяви

 
  Агенция" ТАРА" продава боксониера - ателие в жили
цена: 20 000 лв.
 
  Агенция" ТАРА" продава масивен гараж - 15 5 кв м
цена: 15 500 лв.
 
  Агенция ' Тара' продава новообразуван имот в м
цена: 6 500 лв.
 
 
 

Анекдот

 
Чудили се Сащ кога да нападнат Русия, и решили да питат другите страни.
Питали Франция:
- Кога е най-добре да нападнем Русия?
- Само не през зимата... отговорили франките!!!
Попитали и Германия...
- Само не през лятото ,,, отговорили ...
 

Фотогалерия

 
 
 


© "Монтана днес"  
Нагоре

 
приятели: | Казанлък | Dalportal | Moreto.net | Безплатни авто обяви | Перник Днес | портал Казанлък | яицазимитпо лъгуг | ПЕС | Търговски център Монтана | Избори 2011 | Риба | Peşte | Hidden Object games online | Дървени играчки | Услуги с багер |

   SQL заявки:17 | време: 0.0332s  | политика за използване на бисквитки | rss източник