монтана новините обяви форуми фирмен каталог справочник поздравления блог предстоящо промоции тъга игри мис фотогалерияинтервал
21 февруари 2024 г.

обратна връзка
Агенция за недвижими имоти Луис Консулт
регистрация | нова парола  име:  парола:  запомни:   
интервал
Агенция за недвижими имоти Луис Консултинтервал
Начало
Новините днес
Предстоящо
Фирмен каталог
Промоции
Малки обяви
Имоти Монтана
Публикуване на новина
Тъга
Блог
Поздравления
Готварска книга
Занимателно четиво
Фотогалерия
Анкети
Мис i-net Монтана
Мистър i-net Монтана
Флаш игри
Анекдоти
WEB Камери
Интернет радио
WEB Links каталог
Условия за ползване
Платени услуги
Обратна връзка
 
Live Internet Radio
Matelas
Online games
 

На днешният ден

 
21.2.1885 г.
Във Вашингтон е открит паметника на Джорж Вашингтон – най високия в света (169,3 м). Строителството на монумента продължило 36 ...
 

Кой е тук

 
Анонимни: 5
Регистрирани: няма

Вот за нас в BGtop
 
интервал
 

регионални новини

 
 
Общинският съвет ще приема отчети и планове на следващата си сесия
 
Общинският съвет ще приема Три отчета ще бъдат гласувани на поредното редовно заседание на Общински съвет – Монтана, което ще се проведе от 14:00 ч. на 26 януари /четвъртък/ в Младежкия дом. Председателят инж. Иво Иванов ще отчете дейността на на местния парламент и неговите комисии за периода от юли до декември 2022 г. През второто полугодие комисиите са имали общо 86 заседания. На проведените 6 шест редовни сесии на Общински съвет - Монтана, са приети 145 решения. През този период са постъпили и са разгледани 253 броя преписки, 57% от които са докладни записки. Приети са общо 9 нормативни документа. За да се гарантира прозрачност и достъпност, взетите решения и протоколи се публикуват на официалния сайт на общината, в информационни портали и на таблото пред Общинска администрация.
Съветниците ще гласуват Годишен отчет за състоянието на общинската собственост и резултатите от нейното управление в община Монтана за 2022 г., както и Отчет на изпълнението на Общинския план за младежта за 2022 г. и приемане на Общински план за младежта за 2023 г., чиято основната цел е създаването на условия за личностно развитие на младите хора и участието им в живота на общината.
Друга важна точка в дневния ред на предстоящата сесия е разпределението на преходния остатък от 2022 год. Очаква се съветниците да одобрят предложението за кандидатстване на Община Монтана по програма „Възобновяема енергия, енергийна ефективност, енергийна сигурност“, част от Финансовия механизъм на Европейското Икономическо Пространство 2014-2021, чрез Процедура „Рехабилитация и модернизация на общинската инфраструктура - системи за външно изкуствено осветление на общините“ - BGENERGY-2.001. Община Монтана ще кандидатства за 100% безвъзмездна финансова помощ за подмяна на осветители за външно изкуствено осветление в гр. Монтана. Уличното осветление е един от големите консуматори на енергия в общините, което оказва влияние на ръста на енергийното потребление през последните години. Тази процедура има за цел да повиши енергийната ефективност чрез технологично обновление и модернизиране на системите за външно изкуствено осветление, собственост на българските общини и да подобри условията на живот на населението. Енергийно ефективното осветление е приоритет както на национално, така и на европейско ниво.
На редовното заседание на Общинския съвет ще се гласува и Годишна програма за развитие на читалищната дейност в Община Монтана през 2023 г.
След решение на съветниците ще бъдат определени пасища и ливади от общинския поземлен фонд в землищата на община Монтана за общо и индивидуално ползване по реда на чл. 37 и от Закона за собствеността и ползването на земеделските земи на собственици или ползватели на животновъдни обекти с пасищни селскостопански животни, регистрирани в Интегрираната информационна система на БАБХ за стопанската 2023/2024 година.
Голяма част 25-те точки в предстоящата сесия касаят управление на общинската собственост и териториалното и селищно устройство. Ще бъде решено предоставяне за безвъзмездно управление на „Комплекс за социални услуги“ - гр. Монтана на две сгради с адрес: гр. Монтана, ул. „Извора“ № 30 за срок от 5 години, както и за предоставяне на новия стадион в с. Николово за безвъзмездно управление на Общинско предприятие „Спортни имоти”.

 
публикувано от Монтана-днес на: 24-01-2023   
 
Само регистрирани потребители могат да въведат коментар!
 
интервал
 
община Монтана
www.montana.bg
 
 

Последни Имоти

 
Продава Двустаен - 155000 BGN - гр. Монтана
Продава Тристаен - 230000 BGN - гр. Монтана
Продава Къща - 40000 BGN - с. Долна Вереница
Продава Етаж от къща - 165000 BGN - гр. Монтана
Продава Двустаен - 180000 BGN - гр. Монтана
 
Агенция за недвижими имоти Луис Консулт
 

Последни обяви

 
  Извършваме ремонтни услуги топлоизолация гипсокартон шп
цена: 0000 лв.
 
  Търся работа мога да започна от 01 03 24 Имам две
 
  Фирма " Пазарен ден" търси да назначи хора на
цена: 1000 лв.
 
 
 

Анекдот

 
-Да те питам,баце!?
-Е па,питай.
-За коя професия най-не ставаш?
-За сервитьор.
-Е, оти?
-Е па,не моа да ми сипат пиенье и я да го занесем на друг .
-
 

Фотогалерия

 
 
 


© "Монтана днес"  
Нагоре

 
приятели: | Казанлък | Moreto.net | Безплатни авто обяви | Перник Днес | портал Казанлък | яицазимитпо лъгуг | Търговски център Монтана | Избори 2011 | Hidden Object games online | Дървени играчки | Услуги с багер |

   SQL заявки:17 | време: 0.06s  | политика за използване на бисквитки | rss източник