монтана новините обяви форуми фирмен каталог справочник поздравления блог предстоящо промоции тъга игри мис фотогалерияинтервал
21 февруари 2024 г.

обратна връзка
Агенция за недвижими имоти Луис Консулт
регистрация | нова парола  име:  парола:  запомни:   
интервал
Агенция за недвижими имоти Луис Консултинтервал
Начало
Новините днес
Предстоящо
Фирмен каталог
Промоции
Малки обяви
Имоти Монтана
Публикуване на новина
Тъга
Блог
Поздравления
Готварска книга
Занимателно четиво
Фотогалерия
Анкети
Мис i-net Монтана
Мистър i-net Монтана
Флаш игри
Анекдоти
WEB Камери
Интернет радио
WEB Links каталог
Условия за ползване
Платени услуги
Обратна връзка
 
Live Internet Radio
Matelas
Online games
 

На днешният ден

 
21.2.1878 г.
В Кънектикът, САЩ, е издаден първият телефонен указател, съдържащ номерата на 50 абоната.
 

Кой е тук

 
Анонимни: 5
Регистрирани: няма

Вот за нас в BGtop
 
интервал
 

регионални новини

 
 
Дебютира литературният клуб „Хоризонт”
 
Дебютира литературният клуб  Броени дни преди 1 ноември – празника на народните будители в къщата на възрожденеца Димитър Панов – Гинин в Лом, специалистите от Регионалния център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование в Монтана се състоя паметно събитие. Негов домакин беше създаденият пред около два месеца литературен клуб „Хоризонт“. Екипът от специалисти – Елеонора Планинец - психолог, Даниела Алексиева – главен учител, Валя Петрова - старши ресурсен учител и Ива Кирилова - ресурсен учител, проведоха изнесено мероприятие в изпълнение на извънкласните дейности.
- Извънкласните форми за работа с децата и учениците със специални образователни потребности е предпоставка за повишаване на тяхното образователно, емоционално и социално развитие. Важна част от дейностите в Регионалния център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование в Монтана е именно да бъде насочена към създаването на методи за работа като клубове, школи и академии – поясни авторката на проекта Елеонора Планинец. - В тази връзка, ние заложихме идеята за създаване на литературен клуб „Хоризонт“, който да даде възможност на целевата група да разшири своя хоризонт не само към литературните произведения, но и да създаде условия за изграждане на по-благоприятна социална среда, засилване на мотивацията за учене и социално емоционално израстване. Литературните ученически клубове са чудесен начин за стимулиране на интереса към литературата и развиване на писателски умения сред учениците. Те могат да се срещат редовно, да обсъждат литературни произведения, да пишат и споделят свои творби и да организират литературни мероприятия като четения и състезания. Този клуб, ще даде възможност на учениците със специални образователни потребности да покажат своите силни страни и да се почувстват значими и равнопоставени.
Темата на проявата на новосъздадения литературен клуб „Хоризонт“ бе „Народните будители от Ломския край”. Елеонора Планинец представи презентация по нея, в която в резюме бяха показани целите, идеите и стъпките за дейностите на клуб „Хоризонт“, след което и биографията на няколко народни будители от този край.
Гости на участниците в клуба бяха Диана Божинова – директор на Регионалния център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование в Монтана, Елена Илиева - Истаткова – ресурсен учител, сензорен и ерготерапевт и служителки от община Лом.
Във връзка с проявата на клуба беше специално поканен за първи гост – лектор литературният критик Юлий Йорданов – член на Консултативния съвет на Съюза на българските писатели и художествен ръководител на литературния клуб „Кръстьо Пишурка”. Пред младата аудитория той разказа интересни факти за живота и делото на народните будители Димитър Маринов, Воеводата Дядо Цеко Петков, Димитър Панов – Гинин и героят на неговата осемнадесета по ред книга „Сплетител на бунтовния дух” Кръстьо Стоянов Пишурка.
След затрогващото слово на гост-лектора дискусията продължи и в нея участваха ученици със специални образователни потребности от основните училища „Никола Първанов” и „Константин Фотинов“ и Професионалната гимназия за промишлени технологии, които прочетоха текстове за будителите и направиха табло със снимки на тях.
Директорката на Регионалния център Диана Божинова поздрави домакините от клуба с техния дебют, като се спря и на предстоящата работа с учениците през учебната 2023-2024 година. Тя изказа благодарността си към гост-лектора Юлий Йорданов и високо оцени затрогващата му беседа, имаща за цел възпитанието на младите хора в духа на родолюбието.
Гостите имаха възможността да напишат своите впечатления в специален албум на клуб „Хоризонт“, в който ще се отбелязват проведените дейности.
Лилия ХРИСТОЗОВА
 
публикувано от elical на: 27-10-2023   
 
Само регистрирани потребители могат да въведат коментар!
 
интервал
 
община Монтана
www.montana.bg
 
 

Последни Имоти

 
Продава Двустаен - 155000 BGN - гр. Монтана
Продава Тристаен - 230000 BGN - гр. Монтана
Продава Къща - 40000 BGN - с. Долна Вереница
Продава Етаж от къща - 165000 BGN - гр. Монтана
Продава Двустаен - 180000 BGN - гр. Монтана
 
Агенция за недвижими имоти Луис Консулт
 

Последни обяви

 
  Извършваме ремонтни услуги топлоизолация гипсокартон шп
цена: 0000 лв.
 
  Търся работа мога да започна от 01 03 24 Имам две
 
  Фирма " Пазарен ден" търси да назначи хора на
цена: 1000 лв.
 
 
 

Анекдот

 
-Да те питам,баце!?
-Е па,питай.
-За коя професия най-не ставаш?
-За сервитьор.
-Е, оти?
-Е па,не моа да ми сипат пиенье и я да го занесем на друг .
-
 

Фотогалерия

 
 
 


© "Монтана днес"  
Нагоре

 
приятели: | Казанлък | Moreto.net | Безплатни авто обяви | Перник Днес | портал Казанлък | яицазимитпо лъгуг | Търговски център Монтана | Избори 2011 | Hidden Object games online | Дървени играчки | Услуги с багер |

   SQL заявки:17 | време: 0.0182s  | политика за използване на бисквитки | rss източник