монтана новините обяви форуми фирмен каталог справочник поздравления блог предстоящо промоции тъга игри мис фотогалерияинтервал
10 декември 2023 г.

обратна връзка
Агенция за недвижими имоти Луис Консулт
регистрация | нова парола  име:  парола:  запомни:   
интервал
Агенция за недвижими имоти Луис Консултинтервал
Начало
Новините днес
Предстоящо
Фирмен каталог
Промоции
Малки обяви
Имоти Монтана
Публикуване на новина
Тъга
Блог
Поздравления
Готварска книга
Занимателно четиво
Фотогалерия
Анкети
Мис i-net Монтана
Мистър i-net Монтана
Флаш игри
Анекдоти
WEB Камери
Интернет радио
WEB Links каталог
Условия за ползване
Платени услуги
Обратна връзка
 
Live Internet Radio
Matelas
Online games
 

На днешният ден

 
10.12.1939 г.
Във Франция е забранена продажбата на месо в понеделник, вторник и петък.
 

Кой е тук

 
Анонимни: 21
Регистрирани: няма

Вот за нас в BGtop
 
интервал
 

регионални новини

 
 
Преформатира ли изкуственият интелект бъдещето на новините
 
Преформатира ли изкуственият интелект Едно ново явление буни духовете на обществото. Изкуственият интелект и нововъзникващите технологии преобръщат индустриите в световен мащаб, особено сектора на новините и журналистиката. Тези инструменти имат невероятен потенциал, но също така крият и много риск.
От една страна, AI технологиите имат потенциала да предизвикат революция в журналистиката и в начина, по който се потребяват новини. Новите технологии могат да анализират огромни количества данни, като помагат на журналистите в проучванията, проверката на фактите и разследванията, базирани на работа с данни. Новите инструменти, черпещи от възможностите на изкуствения интелект, могат също и да помогнат на организациите да ангажират публиката си и да повишат ефективността си.
И все пак всяка нова технология върви ръка за ръка с много притеснения. Те варират от дилеми за етична употреба до нарастващото разпространение на „deepfake“ видеоклипове и невярна информация. И най-големият въпрос е: как това може да се отрази на работните места в сферата на журналистиката?
В тази изключително бързо променяща се среда е от съществено значение и затова българското звено на Асоциацията на европейските журналисти покани своите членове, за да споделят знания, прозрения и най-добри практики. Това бе предмет на третото издание на конференцията „Нови хоризонти в журналистиката 2023“ в София. В него взеха участие водещи журналисти от софийски медии и експерти, които изследват тези и други теми, свързани с изкуствения интелект.
В състоялата се дискусия и разяснителна дейност единственият журналист от Северозападна България беше поканеният Юлий Йорданов - литературен критик, член на Консултативния съвет на Съюза на българските писатели.
- Как изкуственият интелект преформатира бъдещето на новините? Тъкмо сега развиващата се технология на изкуствения интелект (AI) променя с изключителна скорост редица сектори по света, включително този на журналистиката и медиите, като отваря както нови възможности пред тях, така и тревога от потенциалното възникване на нови сериозни проблеми – коментира г-н Йорданов. - Предполага се, че AI значително ще преобрази журналистиката, тъй като осигурява поле за обработката на повече информация за по-кратко време, дава повече възможности за проверка на фактите и отваря възможност за още по-задълбочено ангажиране на аудиторията. Иначе казано, увеличава организационната ефективност и помага за повлияването на медийната аудитория. Въпреки тези позитиви обаче, тези “вълшебни” иновации носят със себе си и множество етични проблеми. Особена тревожност създава предпоставката за още по-голямо влияние на фалшивите новини (включително и на т.нар. “дийпефейк”, при който се използва изкуствен интелект за изработването на реалистично изглеждащи снимки и видеа) и опасението, че изкуственият интелект може да замени журналистите.

 
публикувано от elical на: 11-11-2023   
 
Само регистрирани потребители могат да въведат коментар!
 
интервал
 
община Монтана
www.montana.bg
 
 

Последни Имоти

 
Дава под наем Офис - 400 BGN - гр. Монтана
Продава Двустаен - 140000 BGN - гр. Монтана
Дава под наем Четиристаен - 400 BGN - гр. Монтана
Продава Едностаен - 115000 BGN - гр. Монтана
Продава Къща - 220000 BGN - гр. Монтана
 
Агенция за недвижими имоти Луис Консулт
 

Последни обяви

 
  Π oлитpoн Интepнeшънъл EOOД e внocитeл и изĸ лю
цена: 33 лв.
 
  Ел табла - метални кутии с различни размери ПВ - та пус
 
  Декоративен парапет 5 5 м по договаряне
 
 
 

Анекдот

 
-Да те питам,баце!?
-Е па,питай.
-За коя професия най-не ставаш?
-За сервитьор.
-Е, оти?
-Е па,не моа да ми сипат пиенье и я да го занесем на друг .
-
 

Фотогалерия

 
 
 


© "Монтана днес"  
Нагоре

 
приятели: | Казанлък | Moreto.net | Безплатни авто обяви | Перник Днес | портал Казанлък | яицазимитпо лъгуг | Търговски център Монтана | Избори 2011 | Hidden Object games online | Дървени играчки | Услуги с багер |

   SQL заявки:17 | време: 0.019s  | политика за използване на бисквитки | rss източник