монтана новините обяви форуми фирмен каталог справочник поздравления блог предстоящо промоции тъга игри мис фотогалерияинтервал
10 декември 2023 г.

обратна връзка
Агенция за недвижими имоти Луис Консулт
регистрация | нова парола  име:  парола:  запомни:   
интервал
Агенция за недвижими имоти Луис Консултинтервал
Начало
Новините днес
Предстоящо
Фирмен каталог
Промоции
Малки обяви
Имоти Монтана
Публикуване на новина
Тъга
Блог
Поздравления
Готварска книга
Занимателно четиво
Фотогалерия
Анкети
Мис i-net Монтана
Мистър i-net Монтана
Флаш игри
Анекдоти
WEB Камери
Интернет радио
WEB Links каталог
Условия за ползване
Платени услуги
Обратна връзка
 
Live Internet Radio
Matelas
Online games
 

На днешният ден

 
10.12.1845 г.
Първите пневматични гуми са патентовани от английския инженер Робърт Томпсън.
 

Кой е тук

 
Анонимни: 10
Регистрирани: няма

Вот за нас в BGtop
 
интервал
 

регионални новини

 
 
Заключителна пресконференция за успешното приключване на проект
 


Община Монтана организира заключителна пресконференция във връзка с успешното приключване на изпълнението на проект „Подобряване качеството на атмосферния въздух в община Монтана чрез подмяна на отоплителни устройства на твърдо гориво с алтернативни форми на отопление“.
Проектът се финансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз и от държания бюджет на Република България чрез Оперативна програма „Околна среда 2014-2020 г.“ в рамките на процедура „Мерки за подобряване качеството на атмосферния въздух“ по Приоритетна ос 5 на Програмата.
Проектът е на обща стойност 11 734 417.24 лева, като цялата стойност е безвъзмездна финансова помощ (9 974 254.65 лева от Кохезионния фонд на Европейския съюз и 1 760 162.59 лева национално съфинансиране от държавния бюджет на Република България).
Целите на проекта кореспондират изцяло с целите Приоритетна ос 5 и процедурата за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ.
Общата цел на проекта е свързана с подобряване на качеството на атмосферния въздух в община Монтана чрез намаляване на емисиите на ФПЧ10 от битовото отопление като един от основните източници на замърсяване на въздуха.
Специфичната цел на проекта е насочена към подмяна на отоплителни уреди на твърдо гориво на домакинства с алтернативни видове отоплителни устройства.
Социално-икономическите ползи от изпълнение на проекта са свързани с подобряване на здравето и качеството на живот на жителите на община Монтана и повишена обществена осведоменост по въпросите, свързани с качеството на въздуха.
Проектът е изпълнен на два етапа.
През първия подготвителен етап са извършени всички действия, необходими за осъществяване на инвестицията, вкл. обучителна кампания сред населението, проучване на нагласите сред жители, които се отопляват с твърдо гориво, за подмяна на използваните от тях отоплителни уреди, изготвяне на екологични, икономически и социални анализи, разработване на критерии и механизми за приоритизация на кварталите/зоните при прилагане на различни варианти за отопление и принос към намаляване на количеството емисии на ФПЧ10, посещения на място в обектите/домакинствата за обследване на реалните технически параметри с оглед подмяна на устройствата. Първият етап приключи с изготвяне на цялостна визия за подхода, който община Монтана приложи за подмяна на отоплителните устройства на твърдо гориво.
През втория инвестиционен етап община Монтана проведе процедури за избор на изпълнители и извърши основните инвестиционни дейности за демонтаж на използваните отоплителни устройства и за доставка и монтаж на новите отоплителни уреди/системи съобразно приетите параметри.
В резултат на изпълнението на проекта е извършен демонтаж на стари отоплителни устройства на твърдо гориво и респективно доставка и монтаж на нови отоплителни устройства на близо 3 300 домакинства на територията на община Монтана, вкл. доставка, монтаж и въвеждане в експлоатация на отоплителни устройства на електричество (климатици) на близо 2 900 домакинства; доставка, монтаж и въвеждане в експлоатация на отоплителни устройства на пелети на близо 150 домакинства и доставка, монтаж и въвеждане в експлоатация на отоплителни устройства на газ на близо 250 домакинства.
Пресконференцията ще се проведе на 22.11.2023 г. (сряда) от 11,00 часа, в сградата на община Монтана на адрес гр. Монтана, 3400, ул. „Извора” № 1, зала „Стефан Стамболов”.
Участие в пресконференцията ще вземат – г-н Златко Живков - Кмет на Община Монтана, инж. Диман Георгиев – заместник – кмет на община Монтана и координатор на проект, представители на фирми изпълнители на дейности по проекта, представители на Управляващия орган на ОП „Околна среда 2014-2020 г.“, представители на ОИЦ – Монтана, представители на средствата за масово осведомяване.
 
публикувано от Монтана-днес на: 15-11-2023   
 
Само регистрирани потребители могат да въведат коментар!
 
интервал
 
община Монтана
www.montana.bg
 
 

Последни Имоти

 
Дава под наем Офис - 400 BGN - гр. Монтана
Продава Двустаен - 140000 BGN - гр. Монтана
Дава под наем Четиристаен - 400 BGN - гр. Монтана
Продава Едностаен - 115000 BGN - гр. Монтана
Продава Къща - 220000 BGN - гр. Монтана
 
Агенция за недвижими имоти Луис Консулт
 

Последни обяви

 
  Π oлитpoн Интepнeшънъл EOOД e внocитeл и изĸ лю
цена: 33 лв.
 
  Ел табла - метални кутии с различни размери ПВ - та пус
 
  Декоративен парапет 5 5 м по договаряне
 
 
 

Анекдот

 
-Да те питам,баце!?
-Е па,питай.
-За коя професия най-не ставаш?
-За сервитьор.
-Е, оти?
-Е па,не моа да ми сипат пиенье и я да го занесем на друг .
-
 

Фотогалерия

 
 
 


© "Монтана днес"  
Нагоре

 
приятели: | Казанлък | Moreto.net | Безплатни авто обяви | Перник Днес | портал Казанлък | яицазимитпо лъгуг | Търговски център Монтана | Избори 2011 | Hidden Object games online | Дървени играчки | Услуги с багер |

   SQL заявки:17 | време: 0.0222s  | политика за използване на бисквитки | rss източник