монтана новините обяви форуми фирмен каталог справочник поздравления блог предстоящо промоции тъга игри мис фотогалерияинтервал
21 февруари 2024 г.

обратна връзка
Агенция за недвижими имоти Луис Консулт
регистрация | нова парола  име:  парола:  запомни:   
интервал
Агенция за недвижими имоти Луис Консултинтервал
Начало
Новините днес
Предстоящо
Фирмен каталог
Промоции
Малки обяви
Имоти Монтана
Публикуване на новина
Тъга
Блог
Поздравления
Готварска книга
Занимателно четиво
Фотогалерия
Анкети
Мис i-net Монтана
Мистър i-net Монтана
Флаш игри
Анекдоти
WEB Камери
Интернет радио
WEB Links каталог
Условия за ползване
Платени услуги
Обратна връзка
 
Live Internet Radio
Matelas
Online games
 

На днешният ден

 
21.2.1613 г.
За цар на Русия е избран Михаил Романов – създател на династията Романови, управлявала страната до 1917 г.
 

Кой е тук

 
Анонимни: 6
Регистрирани: няма

Вот за нас в BGtop
 
интервал
 

регионални новини

 
 
Дигитална изложба „Правата на човека през обектива”
 
Дигитална изложба „Правата на Тази дигитална изложба представя правата на човека през погледа на ученици, които поглеждат към своята общност апелирайки за повече равенство, справедливост и свобода на изразяване.

Посетете изложбата тук: https://hrlensbg.humanrights-education.org/

Целта на проекта е да повиши разбирането на младите хора за правата на човека и да ги покани да погледнат към своята общност през призмата на правозащитната проблематика. Чрез фотографии младите хора изразяват своето мнение за правата на човека и за развитието на демокрацията в своя град. Над 80 млади хора от Монтана, Вършец, Гоце Делчев и Благоевград минаха обучение през видеолаборатории, в които изследваха изображения на правозащитни теми и се учиха да създават такива. Експерти на фондация „Партньори – България“ въведоха младежите в изкуството да създават фотографии и кратки видеофилми.

В тази дигитална изложба са представени избрани фотографии, създадени от ученици. Те са разделени в шест тематични категории: Психично здраве, Дискриминация, Идентичност, Климат и околна среда, Свобода на изразяване, Социално неравенство. Фотопроектите често могат да бъдат свързани с няколко човешки права едновременно. Всеки фотопроект включва описание и последващи въпроси за обсъждане в клас. Фотографиите на младите хора могат да бъдат използвани в часовете по гражданско образование и при преподаване на права на човека. Те насочват вниманието към отделни членове във Всеобщата декларацията за правата на човека на ООН, Европейската конвенция за правата на човека, Конвенцията на ООН за правата на детето и други правозащитни международни конвенции.

„Правата на човека през обектива“ представя проектна дейност, насочена към изследване на демокрацията и правата на човека и подходяща за средното училище. Чрез различни упражнения учениците са предизвикани да размишляват върху проблемите на правата на човека и демократичните дилеми в местната общност или върху различни теми, които ги вълнуват. След това учениците могат да изразяват своите размисли чрез фотография. С мобилен телефон или камера младежите регистрират моменти от живота на своята общност като гледат към живота на хората в страната през призмата на правата на човека. Те рефлектират върху събития, хора или идеи изразяващи дискриминация, социално неравенство, проблеми на околната среда, здравеопазването, труда и др.

Проектът се изпълнява от фондация „Партньори – България“ в сътрудничество с Академия по правата на човека, Норвегия и с финансовата подкрепа на Фонд Активни граждани България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство.

Мария Шуманска
 
публикувано от an_ru на: 23-11-2023   
 
Само регистрирани потребители могат да въведат коментар!
 
интервал
 
община Монтана
www.montana.bg
 
 

Последни Имоти

 
Продава Двустаен - 155000 BGN - гр. Монтана
Продава Тристаен - 230000 BGN - гр. Монтана
Продава Къща - 40000 BGN - с. Долна Вереница
Продава Етаж от къща - 165000 BGN - гр. Монтана
Продава Двустаен - 180000 BGN - гр. Монтана
 
Агенция за недвижими имоти Луис Консулт
 

Последни обяви

 
  Извършваме ремонтни услуги топлоизолация гипсокартон шп
цена: 0000 лв.
 
  Търся работа мога да започна от 01 03 24 Имам две
 
  Фирма " Пазарен ден" търси да назначи хора на
цена: 1000 лв.
 
 
 

Анекдот

 
-Да те питам,баце!?
-Е па,питай.
-За коя професия най-не ставаш?
-За сервитьор.
-Е, оти?
-Е па,не моа да ми сипат пиенье и я да го занесем на друг .
-
 

Фотогалерия

 
 
 


© "Монтана днес"  
Нагоре

 
приятели: | Казанлък | Moreto.net | Безплатни авто обяви | Перник Днес | портал Казанлък | яицазимитпо лъгуг | Търговски център Монтана | Избори 2011 | Hidden Object games online | Дървени играчки | Услуги с багер |

   SQL заявки:17 | време: 0.017s  | политика за използване на бисквитки | rss източник