монтана новините обяви форуми фирмен каталог справочник поздравления блог предстоящо промоции тъга игри мис фотогалерияинтервал
19 април 2024 г.

обратна връзка
Агенция за недвижими имоти Луис Консулт
регистрация | нова парола  име:  парола:  запомни:   
интервал
Агенция за недвижими имоти Луис Консултинтервал
Начало
Новините днес
Предстоящо
Фирмен каталог
Промоции
Малки обяви
Имоти Монтана
Публикуване на новина
Тъга
Блог
Поздравления
Готварска книга
Занимателно четиво
Фотогалерия
Анкети
Мис i-net Монтана
Мистър i-net Монтана
Флаш игри
Анекдоти
WEB Камери
Интернет радио
WEB Links каталог
Условия за ползване
Платени услуги
Обратна връзка
 
Live Internet Radio
Matelas
Online games
 

На днешният ден

 
19.4.1824 г.
Английският поет лорд Байрон умира от треска в Гърция
 

Кой е тук

 
Анонимни: 16
Регистрирани: няма

Вот за нас в BGtop
 
интервал
 

регионални новини

 
 
Скаутите – димитърмариновци озелениха учебната си среда
 
Скаутите – димитърмариновци озелениха По случай 200-ния рожден ден на видния деец на българската възрожденска култура даскал Кръстьо Пишурка в края на миналата година фондация „1300 години България с подкрепата на „Гората.бг” дари на клуб „Скаути” в средното училище „Димитър Маринов” в Лом 11 паркови фиданки от явор и бял ясен. В деня на пролетното равноденствие 21 март, който е и Световен ден на гората, изпълнителният директор на фондация „1300 години България” Ивайло Йосифов връчи ваучер -документът за дарението.
Участниците в клуба, които са ученици от осми до дванадесети клас, в предпоследната неделя на март – броени дни преди традиционната Седмица на гората – засадиха дръвчетата в двора на училището. По време на организираната кампания по залесяване се включиха директорът на училището Десислава Александрова, литературният изследовател и журналист Юлий Йорданов – член на Контролния съвет на Съюза на българските писатели, автор на единствената цялостна изследователска книга за Кръстьо Пишурка, Вася Александрова – ръководител на клуба и родители.
- Фокусът на залесяването скаутите насочиха към желанието училището ни да стане „зелен дом“, в който да отгледаме вековните дървета. Младежите вярват, че всеки човек трябва да носи отговорност за опазването на това природно богатство, както и за неговото развитие и рационално използване в името на човечеството – коментира събитието Вася Александрова. - Те са убедени, че с личен пример и принос трябва и може и да се постигне всичко. Скаутите се справиха отлично със задачата и оформиха един нов облик на зелените пространства в училищния си двор.
- Госпожо Александрова, вие сте старши учител по физическо възпитание и спорт и сигурно осъзнавате, че скаутизмът е движение за младите хора, а ролята на възрастните се състои в това да напътстват младите в реализацията на целите му. Скаутизмът, в стремежа си да създаде добри граждани, се старае да възпитава младежите от четири страни: морално, граждански, трудово и физически. Как се роди идеята за създаването на клуба?
-Клуб „Скаути” е създаден преди 3 години в рамките на Проект №BG05M20P001-3.007-0006-C01 ”Заедно към бъдещето”, финансиран от Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове. Целите на дейността е младежите да се научат да знаят, да действат, да живеят заедно, да умеят да реализират мечтите си и да постигат целите си. С разнообразни скаутски практики, ритуали, забавления, приключенски игри на открито, свързани с опознаване на природата у тях се провокира усещането за екипност, отговорност и взаимопомощ. Те тренират тялото и духа си. Приемат скаутската идея като своя мисия и обединени главно от идеите за живот по законите на природата и от кодекса на коректно поведение момичетата и момчетата от клуб „Скаути“ при СУ „Димитър Маринов“ в Лом активно и целенасочено участват в благотворителни кампании на общността, работилници, спортни активности, скаутски приключенски лагери, походи, излети и други.
-Господин Йорданов, вие сте познат с широкомащабното ваше поле на творческа изследователска дейност. Сега ви виждаме и сред скаутите. Как оценявате това движение, в което се включиха и ломчани?
-Според мен скаутското движение е изключително полезно и определено възпитаващо младите хора, основаващо се върху принципа на доброволността, отворено за всички, без ограничения на произход, раса, класа и вероизповедание, приемащи принципа на недискриминацията, при условие, че личността се присъедини от сърце към целта, принципите и метода на скаутското движение, определени от основателя на организацията – англичанина лорд Баден Пауел. Бях поканен специално да гостувам на клуба в училище „Димитър Маринов” като автор на моята книга „Сплетител на бунтовния дух”, изследвайки живота и делото на Кръстьо Пишурка. Радвам се, че средношколците – димитърмариновци са прегърнали както скаутското движение, така и народополезната възрожденска работа в Лом на възрожденеца врачанин Кръстьо Пишурка. И аз съм убеден, че чрез идеите на скаутизма в днешни дни скаутите все повече ще се обединяват главно от идеите си за живот сред природата и от кодекса си на коректно поведение, живеейки с идеалите на възрожденеца Пишурка. Радвам се, че залесявайки училищния си двор, скаутите ще се грижат и за подобряването на зеленото му богатство или иначе казано за белите дробове на околната среда.

 
публикувано от elical на: 25-03-2024   
 
Само регистрирани потребители могат да въведат коментар!
 
интервал
 
община Монтана
www.montana.bg
 
 

Последни Имоти

 
Продава Пром. помещение - 650000 BGN - гр. Монтана
Продава Тристаен - 370000 BGN - гр. Монтана
Продава Къща - 30000 BGN - с. Бистрилица
Продава Къща - 15000 BGN - с. Стубел
Продава Къща - 12000 BGN - с. Славотин
 
Агенция за недвижими имоти Луис Консулт
 

Последни обяви

 
  АВТОСЕРВИЗ търси да назначи АВТОМОНТЬОР! Ако нашата о
цена: 2000 лв.
 
  НОВА ОБЯВА АГЕНЦИЯ ЛУИС КОНСУЛТ' ' ОТДАВА ПО
цена: 400 лв.
 
  НОВА ОБЯВА ТОП ОФЕРТА ФИНАНСИРАНЕ АГЕНЦИЯ ЛУИС КОН
цена: 65000 лв.
 
 
 

Анекдот

 
-Да те питам,баце!?
-Е па,питай.
-За коя професия най-не ставаш?
-За сервитьор.
-Е, оти?
-Е па,не моа да ми сипат пиенье и я да го занесем на друг .
-
 

Фотогалерия

 
 
 


© "Монтана днес"  
Нагоре

 
приятели: | Казанлък | Moreto.net | Безплатни авто обяви | Перник Днес | портал Казанлък | яицазимитпо лъгуг | Търговски център Монтана | Избори 2011 | Hidden Object games online | Дървени играчки | Услуги с багер |

   SQL заявки:17 | време: 0.0166s  | политика за използване на бисквитки | rss източник