монтана новините обяви форуми фирмен каталог справочник поздравления блог предстоящо промоции тъга игри мис фотогалерияинтервал
08 август 2020 г.

обратна връзка
Фризьорски салон Жени стил
регистрация | нова парола  име:  парола:  запомни:   
интервал
Агенция за недвижими имоти Луис Консултинтервал
Начало
Новините днес
Предстоящо
Фирмен каталог
Промоции
Малки обяви
Имоти Монтана
Публикуване на новина
Тъга
Блог
Поздравления
Готварска книга
Занимателно четиво
Фотогалерия
Анкети
Мис i-net Монтана
Мистър i-net Монтана
Флаш игри
Анекдоти
Google карта
WEB Камери
Интернет радио
WEB Links каталог
Условия за ползване
Платени услуги
Обратна връзка
 
Live Internet Radio
Matelas
Online games
 

На днешният ден

 
8.8.1989 г.
Родена е Сесил Каратанчева, една от четирите най-млади тенисистки в света, стигнали до четвъртфинала на ”Ролан ...
 

Кой е тук

 
Анонимни: 13
Регистрирани: няма

Вот за нас в BGtop
 
интервал
 

регионални новини

 
 
Семинар за отчитане на дейностите по европейски проект в ПГ Хр. Ботев
 
Семинар за отчитане на На 26.06.2014 г. в кинозалата на гимназията се проведе семинар за отчитане на дейностите и резултатите от Проект 2013-1-BG1-LEO01-08834 ”Европейска практика в изграждането на компютърните мрежи” по програма ”Учене през целия живот”, секторна програма ”Леонардо да Винчи”, дейност Мобилност. Този проект е финансиран с подкрепата на Европейската комисия. Бяха поканени настоящи и бъдещи ученици, родители, учители, колеги от други професионални гимназии, гости. В практиката, проведена в Дрезден, Германия, в продължение на 3 седмици участваха 20 ученици от гимназията. На семинара присъстващите бяха запознати с основните етапи на реализиране на проекта. Резултатите от предварителната подготовка бяха споделени от инж. Ваня Мартинова, водила заниманията по педагогическата подготовка. Беше разяснено как е била организирана мобилността, ролите на партньорските организации, как е протекла самата мобилност, какви компетенции и ползи са получили практикантите, а именно професионални, езикови, организационни и социални. Гостите бяха запознати с богатата културна програма по време на мобилността. Направена бе оценка на ниво проект, участници, партньорство, оценка на постигнатите крайни резултати. Подчертаха се резултатите за самите участници, за гимназията, на ниво местна общност, на национално и европейско ниво.
По време на мобилността в периода 23.03 – 11.04.2014 г. учениците имаха 6-часови ежедневни занимания. Те работиха в реални работни условия, с модерна компютърна техника, с европейски стандарти за качество и методи на работа. Учениците повишиха своите професионални умения при изграждането на компютърни мрежи, настройката на FTP и Web сървъри, извършване на тестове на производителността на мрежата, установяване и отстраняване на проблеми. Младежите работиха по групи като всеки изпълняваше специфична роля. Постоянно те бяха наблюдавани и подпомагани от своя наставник господин Нестлер. Разработиха съвместни проекти с учениците от полската група.
Всички участници в мобилността споделиха своите впечатления от практиката, като наблегнаха на това, че са получили безценна въможност да се развият в професионално отношение, да повишат езиковата си и социална култура, да се запознаят с европейските методи на работа, стандарти и начин на живот. Учениците разказаха за заниманията си по време на провеждането на практиката, за приятелствата, създадени с наставника си господин Нестлер и колегите си от Полша. Представиха пред гостите практическото ръководство ”Проектиране и изграждане на компютърни мрежи”, което създадоха като резултат от обучението си. То ще се използва в часовете по предмета Учебна практика по компютърни мрежи. Ползвателите смятат, че всичко това ще им помогне в по-нататъшното им образование, и че шансовете им да намерят работа в България или Европа силно са нараснали. Учениците представиха своите презентации от съвместната си работа с полските си колеги, както и от посещенията на културно-историческите забележителности в Дрезден, Берлин, Лайпциг и Прага. За всички преживяванията бяха незабравими: за едни това беше впечатляващата немска точност и дисциплина, за други историческите паметници и съвременни културен облик на посетените градове, за трети огромно впечатление остави красотата на чешката столица Прага. Всички бяха впечатлени от двореца Цвингер, катедралата Фрауенкирхе, парка и замъка Пилниц, завода на Фолксваген, несметните богатства, събрани от владетеля Август Силния в т. нар. Дрезденска галерия. Ползвателите призоваха своите съученици и приятели да последват техния пример и да се включат в европейските проекти.
Ръководителят на проекта инж. Добри Александров, директор на гимназията, връчи сертификатите на ползвателите. Това са сертификати за проведената професионална подготовка, за езиковата подготовка по английски език за ниво А2 по Общата европейска езикова рамка, сертификат за подготовката по немски език и сертификат за преминатата културна подготовка. От приемащата организация те получиха сертификати за проведената мобилност. От двете организации учениците получиха сертификати Europass мобилност на български и английски език.
Накрая всички се забавляваха с презентация, отразяваща веселите моменти от пребиваването в Германия, от изявите на всеки от участниците, с които ще бъде запомнен в това незабравимо преживяване.
инж. Елка Сеферинова, координатор на проекта
 
публикувано от elli на: 10-07-2014   
 
Вашият коментар!
 
11-07-2014 18:16 daskal: Мога ли наивно да попитам, колко компютърни мрежи са проектирали и изградили на практика, тук, в Монтана, в учебните работилници или някъде навън, реално?Дайте примери? Иначе, на презентациите всичко е идеално.

 
 
Само регистрирани потребители могат да въведат коментар!
 
интервал
 
община Монтана
www.montana.bg
 
 

Последни Имоти

 
Продава Двустаен - 67000 BGN - гр. Монтана
Продава Едностаен - 50000 BGN - гр. Монтана
Продава Двустаен - 50000 BGN - гр. Монтана
Дава под наем Двустаен - 450 BGN - гр. Монтана
Продава Двустаен - 85900 BGN - гр. Монтана
 
Агенция за недвижими имоти Луис Консулт
 

Последни обяви

 
  Давам магазин под наем 55квадрата Намира се в жк Плиска
цена: 500 лв.
 
  Търся квартира (стая) под наем със заплащане на ден (
цена: 10 лв.
 
  Продавам парцел 400 кв м във вилната зона на гр Монтан
цена: 4500 лв.
 
 
 

Анекдот

 
Днес живеем в свят, в който храната е пълна с химия, но за това пък козметиката е фрашкана с авокадо, мед и всякакви витамини, и минерали! Eдна мисъл не ми дава мира: Що да не си намажа една филия с шампоан?
 

Фотогалерия

 
 
 


© "Монтана днес"  
Нагоре

 
приятели: | Враца On-Line | Казанлък | Dalportal | Moreto.net | Безплатни авто обяви | Перник Днес | портал Казанлък | яицазимитпо лъгуг | ПЕС | Търговски център Монтана | Избори 2011 | Риба | Peşte | Hidden Object games online | Дървени играчки | Услуги с багер |

   роwеrеd bу РНР-NUКЕ | SQL заявки:18 | време: 0.0236s  |  | статистикастатистика Tyxo | политика за използване на бисквитки | rss източник