монтана новините обяви форуми фирмен каталог справочник поздравления блог предстоящо промоции тъга игри мис фотогалерияинтервал
28 февруари 2021 г.

обратна връзка
Магазин "SILVER"
регистрация | нова парола  име:  парола:  запомни:   
интервал
Агенция за недвижими имоти Луис Консултинтервал
Начало
Новините днес
Предстоящо
Фирмен каталог
Промоции
Малки обяви
Имоти Монтана
Публикуване на новина
Тъга
Блог
Поздравления
Готварска книга
Занимателно четиво
Фотогалерия
Анкети
Мис i-net Монтана
Мистър i-net Монтана
Флаш игри
Анекдоти
Google карта
WEB Камери
Интернет радио
WEB Links каталог
Условия за ползване
Платени услуги
Обратна връзка
 
Live Internet Radio
Matelas
Online games
 

На днешният ден

 
28.2.1986 г.
Шведският премиер Улоф Палме е убит в центъра на Стокхолм
 

Кой е тук

 
Анонимни: 13
Регистрирани: няма

Вот за нас в BGtop
 
интервал
 

регионални новини

 
 
„Огърлица от разЛОМени слова“ присъди тазгодишните си награди
 
„Огърлица от разЛОМени слова“ Вече втора година Лом е домакин на поетичния конкурс „Огърлица от разЛОМени слова“. Литературното състезание привлече интереса на немалко творци на перото от България и чужбина.
- Приключи един необикновен международен конкурс за стихове на хора с нетрадиционна съдба. Някои ги наричат хора с увреждания, други – с намалена трудоспособност, трети… Но каквато и да е ориста им – това са хора с талант! Те притежават онова нещо, което само и единствено Господ може да им го даде или отнеме – дарбата. Ето за тях създадохме този международен поетичен конкурс „Огърлица от разЛОМени слова“. Идеята ни срещна горещата подкрепа на Съюза на българските писатели, Агенцията за хората с увреждания, Община Лом, дружество „Будители“ в област Монтана и Центъра за социална рехабилитация и интеграция в Лом, които станаха и организатори на конкурса. И…, преодолявайки планина от препятствия, породени и от пандемичната обстановка на коронавируса, създадохме всички нужни предпостави идеята ни да стане реален факт - коментира резултатите от конкурса литературният критик Юлий Йорданов – член на Съюза на българските писатели.
Срещнахме твърдото рамо на д-р Георги Гаврилов - кмет на Община Лом, на Наталия Стефанова - секретар на общината и на Альона Арсенова – директор на дирекция „Хуманитарни и социални дейности”. Специална благодарност изказваме на министъра на труда и социалната политика Деница Сачева и ресорния заместник-министър Адриана Стоименова, както и на изпълнителния директор на Агенцията за хората с увреждания Минчо Коралски, които ни насърчиха в поетата кауза.
Затова на поканата откликнаха 87 автори от цяла България и чужбина, изпратили 261 стихотворения. Жури в състав членовете на Съюза на българските писатели: Валентина Михайлова – поетеса, Марина Матеева – поетеса и Юлий Йорданов – литературен критик присъди първа награда на Юлия Дивизиева от София, втора награда на Христина Главанова от Севлиево и трета награда на Гюлшен Алиева от Плевен. Със специалната награда, учредена от Министерството на труда и социалната политика бе наградена Анжела Борисова от Лом, а със специалната награда на кмета на Община Лом - Стефка Захариева от София. Присъдени бяха и награди на Агенцията за хората с увреждания, дружество„Будители“ в област Монтана и Центъра за социална рехабилитация и интеграция в Лом. Конкурсът няма аналог в цяла Европа, а може би, и в целия свят. Идеята е да бъдат подкрепени хората с увреждания, да отправим послания за толерантност и хуманизъм. Високохуманен жест и неоценима помощ оказаха Славянското дружество в Монтана, художничката – дизайнер инж. Лидия Христова от Враца – също с намалена трудова способност, предлагайки да дари свои картини – кириета. Кири-е е японска техника буквално означава рязани картини, които да послужат за поощрителни награди. Адмирации заслужават и другите спомоществователи: Павлина Петкова, Вилка Христова и Емилия Средкова.
С цената на неимоверни усилия успяхме да осигурим и средствата за издаването на алманах с най-добрите от стиховете, защото всичко тленно на този свят е временно, а нетленното – книгата - е вечно и ще остане и след нас… - с радост сподели г-н Йорданов.

 
публикувано от elical на: 18-11-2020   
 
Само регистрирани потребители могат да въведат коментар!
 
интервал
 
община Монтана
www.montana.bg
 
 

Последни Имоти

 
Продава Тристаен - 89000 BGN - гр. Монтана
Продава Четиристаен - 67000 BGN - гр. Монтана
Продава Четиристаен - 82000 BGN - гр. Монтана
Дава под наем Магазин - гр. Монтана
Дава под наем Тристаен - 400 BGN - гр. Монтана
 
Агенция за недвижими имоти Луис Консулт
 

Последни обяви

 
  Търси се мед сестра пенсионер за работа в учебно заведе
 
  Продавам 1 бр 12 рамков кошер с магазин и рамки и 5
 
  Купувам тухлен апартамент около 50 - 60 кв м в идеале
 
 
 

Анекдот

 
Закони за работата:
1. Закон на Слаус: Ако вършиш някаква работа прекалено добре, няма да можеш да се отървеш от нея.
2. Закон на Франко за работното място: Ако харесваш онова, което правиш, вероятно го правиш погрешно.
3. Бюрократичен принцип на ...
 

Фотогалерия

 
 
 


© "Монтана днес"  
Нагоре

 
приятели: | Враца On-Line | Казанлък | Dalportal | Moreto.net | Безплатни авто обяви | Перник Днес | портал Казанлък | яицазимитпо лъгуг | ПЕС | Търговски център Монтана | Избори 2011 | Риба | Peşte | Hidden Object games online | Дървени играчки | Услуги с багер |

   SQL заявки:17 | време: 0.0277s  | политика за използване на бисквитки | rss източник