монтана новините обяви форуми фирмен каталог справочник поздравления блог предстоящо промоции тъга игри мис фотогалерияинтервал
23 април 2021 г.

обратна връзка
Агенция за недвижими имоти Луис Консулт
регистрация | нова парола  име:  парола:  запомни:   
интервал
Агенция за недвижими имоти Луис Консултинтервал
Начало
Новините днес
Предстоящо
Фирмен каталог
Промоции
Малки обяви
Имоти Монтана
Публикуване на новина
Тъга
Блог
Поздравления
Готварска книга
Занимателно четиво
Фотогалерия
Анкети
Мис i-net Монтана
Мистър i-net Монтана
Флаш игри
Анекдоти
WEB Камери
Интернет радио
WEB Links каталог
Условия за ползване
Платени услуги
Обратна връзка
 
Live Internet Radio
Matelas
Online games
 

На днешният ден

 
23.4.1945 г.
Фелдмаршал Херман Гьоринг уведомява с телеграма Хитлер в обсадения Берлин, че поема властта като негов заместник; Хитлер ...
 

Кой е тук

 
Анонимни: 26
Регистрирани: няма

Вот за нас в BGtop
 
интервал
 

регионални новини

 
 
Иновативни подходи в работата на Регионалната библиотека в Монтана
 
Иновативни  подходи в През 2020 година Регионална библиотека ”Гео Милев” - гр. Монтана беше изправена пред предизвикателството да работи в условията на пандемията от COVID-19. Тези обстоятелства дадоха стимул на екипа да реализира много от дейностите си с помощта на съвременните информационни и комуникационни технологии.
В периода на ограничения връзката с потребителите се осъществяваше чрез Facebook страницата на библиотеката, канала ни в Youtube, сайта на библиотеката и платформата Zoom. Читателите можеха да ползват модула за онлайн обслужване ”Моята библиотека” за презапис на книги, заявка за резервации на книги и други.
Чрез услугата ”Попитай библиотекаря” бе предоставяна справочна информация по e-mail на ученици и студенти, в помощ на учебния процес.
Във времето на пандемия и социална изолация, библиотеката са посетили 15 135 читатели, а раздадената литература е 51 590 тома. Новорегистрираните читатели са 2211, което е с 20 % по-малко от предходната година. С 38 % са се увеличили виртуалните потребители, които са ползвали информационните ресурси на библиотеката чрез интернет.
През 2020 г. във фонда на библиотеката са постъпили 3932 бр. нови библиотечни материали на стойност около 52 000 лв.
РБ „Гео Милев“ приключи годината с фонд от 185 215 библиотечни документи от всички отрасли на знанието и на различни носители на информация.
Екипът на РБ „Гео Милев“ прие предизвикателството COVID-19, като възможност за работа по проекти, обучения на библиотекари, усъвършенстване на предлаганите онлайн услуги, разработване на нови форми за виртуален контакт с потребителите и дигитализиране на библиотечни материали.
През 2020 г. РБ „Гео Милев“ спечели проект на Министерство на културата „Българските библиотеки – съвременни центрове за четене и информираност“, на стойност 25 000 лв., с които бяха закупени 2176 тома литература.
С финансовата подкрепа на Министерство на културата, библиотеката реализира проект „Портал и читателска зона „е-Северозапад“, в размер на 4 615 лв. Порталът осигурява виртуален достъп до автентичното културно наследство, природните забележителности и историческото минало на региона. Във фоайето на библиотеката, е обособена читателска зона, оборудвана с компютърна конфигурация и смарт TV.
В рамките на Национална програма „Осигуряване на съвременна образователна среда“ и модулът „Библиотеките като образователна среда“ на МO , РБ „Гео Милев“ изпълнява проект и участва като партньор на IV ОУ „Иван Вазов“- гр. Монтана, в реализирането на съвместни културни инициативи и провеждането на учебни часове в библиотеката.
През 2020 г. бяха организира и проведени 3 тематични онлайн обучения на 35 читалищни библиотекари. Екипът на библиотеката подготви филм, с който опитът ни в предоставянето на методични и консултантски услуги, бе представен на Годишния форум на Фондация „Глобални библиотеки“, преминал под наслов „Библиотеките: Умения за 21 век”.
В последните години акцент в работата на библиотеката е дигитализирането на документи и създаването на дигитални колекции. През 2020 г. в Платформата „Е-Северозапад“ и Електронния каталог на библиотеката, са публикувани общо 1731 дигитални страници и 568 дигитални статии.
След м. март, културната и образователна дейност на библиотеката, премина изцяло във виртуалното пространство. С помощта на новите технологии, екипът разработи съвременни продукти за онлайн връзка с потребителите: тематични мултимедийни презентации, литературни четения, изложби, викторини, онлайн представяне на книга на Ели Томинска ”Напереното Кръкожабче”, онлайн уроци чрез платформата ZOOM, нови онлайн рубрики, виртуални краеведски екскурзии и др. В топлите месеци се организираха и читални на открито в парк „Монтанезиум“.
В условията на социална изолация библиотеката продължи да осъществява своята мисия за насърчаване на четенето и за поддържане на интереса към книгата и литературата. През годината, при спазване на мерките за сигурност, бяха проведени запомнящи се културни събития: представяне книгата на Ели Лозанова - „Село на завой“, книгата-игра на Димитър Петров - „Тервел. Роденият да побеждава“ и литературно четене в рамките на националната инициатива „Нощ на литературата”.
По време на извънредното положение, от 13 март до 13 май, достъпът на читатели в сградата беше изцяло преустановен. Библиотечните специалисти работеха дистанционно от дома или на място, при спазване на всички противоепидемични изисквания, а срокът за връщане на заетите книги автоматично се удължи.
След извънредното положение беше създадена организация за недопускане струпването на хора в читалните зали, задължително ползване на защитна предпазна маска, спазване на физическа дистанция, карантиниране за 72 часа на върнатите книги и дезинфекция на гишетата след всеки посетител.
Цялостният анализ на 2020 година налага извода, че предизвикателството да се работи в дистанционен режим е и възможност за библиотечните специалисти да разгърнат и надградят своя професионален потенциал, а РБ „Гео Милев“ да утвърди позицията си на водещ обществен, информационен и културен център на град Монтана и региона.
 
публикувано от Монтана-днес на: 25-02-2021   
 
Само регистрирани потребители могат да въведат коментар!
 
интервал
 
община Монтана
www.montana.bg
 
 

Последни Имоти

 
Продава Вила - 15000 BGN - гр. Монтана
Продава Многоставен - 140000 BGN - гр. Монтана
Продава Тристаен - 140000 BGN - гр. Монтана
Продава Двустаен - 80000 BGN - гр. Монтана
Продава Тристаен - 85000 BGN - гр. Монтана
 
Агенция за недвижими имоти Луис Консулт
 

Последни обяви

 
  Tоварни превози транспортни услуги Цени в София 25 - 35лв
цена: 0.45 лв.
 
  Продавам работеща фурна за вграждане ВЕКО 70 литра
цена: 60 лв.
 
   АГЕНЦИЯ ‘’ХЕЛИОС - М’’ ПРОДАВА: - Двустаен апартамент
цена: 87 000 лв.
 
 
 

Анекдот

 
Закони за работата:
1. Закон на Слаус: Ако вършиш някаква работа прекалено добре, няма да можеш да се отървеш от нея.
2. Закон на Франко за работното място: Ако харесваш онова, което правиш, вероятно го правиш погрешно.
3. Бюрократичен принцип на ...
 

Фотогалерия

 
 
 


© "Монтана днес"  
Нагоре

 
приятели: | Казанлък | Dalportal | Moreto.net | Безплатни авто обяви | Перник Днес | портал Казанлък | яицазимитпо лъгуг | ПЕС | Търговски център Монтана | Избори 2011 | Риба | Peşte | Hidden Object games online | Дървени играчки | Услуги с багер |

   SQL заявки:17 | време: 0.0424s  | политика за използване на бисквитки | rss източник