За проекта яицазимитпо лъгуг

Тук малко по-сериозно по въпроса за яицазимитпо лъгуг. Ще се опитам да обясня стратегията която ще използвам за извеждане на страница на челно място в търсачките, по точно в Google .

Цел на участието в конкурса.

Участието в конкурса за оптимизиране на страница за ключовата дума яицазимитпо лъгуг (по-скоро ключов израз) е с цел да се изпробва определена стратегия, която да се използва при създаването на бъдещи сайтове. Сравнението със стратегиите на другите участници и начина на изграждане на останалите сайтове и страниците ще ми помогне в подбора на тактика за оптимизация на реално съществуващи сайтове. Разбира се и наградата в този случай не е за пренебрегване, но дори и да не класирам тази страница на първо място, все ще се намери повод да се почерпим с приятели ;)) .

Тактика! Първа стъпка: връзки към страницата.

Заслужава ли си слагането на множество връзки по други сайтове към определена страница, записването и в каталози, ползването на платени линкове към нея от страници с висок Google PR? Това ще се опитам да проверя.

Тази страница ще бъде линквана само от 2 места. Сайта където ползва под-домейн montana-dnes.com и форума където трябва да се регистрира за участие. Ще проверя за колко време робота на Google ще индексира връзката от Монтана днес (PR-4 около 1200 уникални посетителя през делничен ден и около 8-10 000 отворени страници). По този начин ще може да се определи и ефективността на рекламните връзки в Монтана днес по отношение на Google. Няма да отиде на вятъра времето за създаване на тази страница я ;)).

Тактика! Втора стъпка: оптимизация на кода.

За създаването на този сайт ще се използва CSS позициониране на "div", и заглавия "h" степенувани от 1 до 3. Към всяко заглавие ще има минимум по 2 абзаца текст "p" и поне една снимка с подходящи "alt" и "title" текстове. Надявам се по този начин да създам удобна за индексиране от търсачките структура на сайта.

Няма да се използват таблици (това за мен ще е първият сайт без нито една таблица) - надявам се да се окажат прави противниците на табличното представяне на информацията.

Тактика! Трета стъпка: текст.

Това ще бъде моето най-силно оръжие в случая. Ще проверя дали един текст който покрива ключовите думи, достатъчен е по големина ще може да изведе сайта в челни позиции при търсене. С две думи: Дали наблягайки на добро съдържание може да се компенсира липсата на връзки към страницата?

За двата месеца, през които ще е състезанието, ще се добавят през ден-два нови страници в сайта. Нека търсачките видят че съдържанието на сайта се обновява редовно. Сега ми идва на ум, че е добре в началната страница да се добави каре "Новини" което да се обновява всеки ден. Така на всяко посещение, робота на търсачката ще намира нови неща. Мисля, че те харесват такива неща ;)) (аз пък харесвам бира).