монтана новините обяви форуми фирмен каталог справочник поздравления блог предстоящо промоции тъга игри мис фотогалерияинтервал
19 април 2024 г.

обратна връзка
Агенция за недвижими имоти Луис Консулт
регистрация | нова парола  име:  парола:  запомни:   
интервал
Агенция за недвижими имоти Луис Консултинтервал
Начало
Новините днес
Предстоящо
Фирмен каталог
Промоции
Малки обяви
Имоти Монтана
Публикуване на новина
Тъга
Блог
Поздравления
Готварска книга
Занимателно четиво
Фотогалерия
Анкети
Мис i-net Монтана
Мистър i-net Монтана
Флаш игри
Анекдоти
WEB Камери
Интернет радио
WEB Links каталог
Условия за ползване
Платени услуги
Обратна връзка
 
Live Internet Radio
Matelas
Online games
 

На днешният ден

 
19.4.1824 г.
Английският поет лорд Байрон умира от треска в Гърция
 

Кой е тук

 
Анонимни: 15
Регистрирани: няма

Вот за нас в BGtop
 
интервал
 

интересно и любопитно

Интересно и любопитно:


Имотите в Монтана са поскъпнали според Реалистимо - ето причините


Какво става с цените на различните видове недвижими имоти в Монтана според сайта за имотни обяви Реалистимо? Ето, че се очертава Монтана да е един от градовете в страната, където цените на имотите са се повишили най-много за този двегодишен период - НСИ отчита ръст от малко над 10%.

През 2020 г. пандемията и несигурността, породена от нея, задържа имотният пазар в България относително стабилен. Още през следващата 2021 г. започна да се наблюдава тенденция към повишаване на цените, която се задържа и през 2022 г.

Като част от Северозападна България - най-слабо развитият в икономическо отношение регион у нас, пазарът на недвижими имоти в Монтана и областта поддържаше едни от най-ниските ценови равнища. Това означава, че на пръв поглед сериозното покачване на цените в относителна стойност, е опит Монтана да навакса увеличението, което започва по-рано в други региони.

Вторият ключов фактор тук несъмнено е повишаването на цените на редица суровини, а от тук и оскъпяването на строителството и ремонтните дейности по сградите. Това, разбира се, е невъзможно да не се отрази и на цените на имотите.

На трето място, трябва да обърнем внимание и на демографските процеси в региона – като най-слабо развитият такъв в икономическо отношение, той не предлага добри условия за препитание и развиване на бизнес. В града няма и висше учебно заведение, което да привлича младите хора

Докато в по-малките населени места тенденциите са към предпочитане на едностайни апартаменти или двустайни жилища и то в перспективни градове, където им условия за работа и образование, имотите, обявени за продажба в Монтана и областта са предимно големи апартаменти, парцели или цели еднофамилни къщи.

Това затруднява значително реализирането им на пазар по две причини. От една страна, на фона на икономическото състояние на хората в региона, цената за голямо жилище и последващите разходи по поддръжката са високи, а шансът голямо пространство да бъде отдадено под наем е по-малък. От друга страна, регионът не е привлекателен за инвестиции от страна на хора от други области на страната. Все пак обаче притежателите на имоти се опитват да се възползват от прогнозите за повишаване на цените и да извлекат максимална полза от собствеността си.

Въпреки всичко обаче, от цялата област именно в Монтана сделките с имоти са най-много, сочи статистиката на Агенцията по вписванията. В последните години инфраструктурата в града се подобрява, особено в централната част, а някои исторически и туристически обекти се реставрират, за да привлекат поток от гости към Монтана. Ето защо инвестицията в имот в града, при положение, че тук цените на жилищата все още са едни от най-ниските в страната, може да се окаже добра идея в дългосрочен план.

На сайта на Реалистимо са събрани за удобство на потребителите обяви от физически лица, собственици и агенции, както за покупко-продажба, така и за наем. Има и информация за търговете, провеждани от държавни и частни съдия изпълнители. Публикуването е безплатно, а според Реалистимо добрите оферти за продажба на жилища стоят активни най-кратко в сайта, защото се купуват най-бързо.
записано на 27-10-2022

Размиват ли се границите между традиционните спортове и електронните?


Станаха ли електронните игри по-добра инвестиция от физическите спортове? Този въпрос задава британският сайт за инвестиции Investors’ Chronicle в статия за новите начини, по които спортните клубове и асоциации опитват да задържат интереса на младата аудитория,... Виж още.....
записано на 19-04-2021

Книгите, които да сложите под елхата тази Коледа


За почти всички Коледа е много повече от обикновен празник. Това е времето в За почти всички Коледа е много повече от обикновен празник. Това е времето в годината, когато хората са най-смирени, прегръдките - най-топли и сърцата - най-пълни. Тези няколко дни ни дават възможност за семейни сбирки в тесен и широк кръг, за които през останалата част от годината рядко намираме време. Подготовката за идващите празници е също толкова вълнуваща, колкото и тяхното отбелязване. Неизменна част от нея е купуването на подаръци за всичките ни любими хора. Ако ви се струва, че вече сте изчерпили всичките си идеи за коледни подаръци, то с този текст ще ви докажем, че това със сигурност не е така.
Книгата е универсален подарък, за който няма ограничения като възраст, пол, повод и т.н. - тези неща са важни дотолкова, доколкото тяхното съобразяване ви гарантира, че четивото, което ще закупите, ще бъде оценено. Подарявайки книга на някого, вие му осигурявате едно прекрасно “приключение” в далечни страни, с непознати герои и богата палитра от емоции и случки. Ако се чудите кои са книгите, които тази година заслужават да попаднат във вашия коледен списък с подаръци, то ние сме тук, за да ви дадем няколко наистина добри предложения. Да започваме!

Покажи на някого, че го обичаш, като му подариш Бакман!


Ако търсите книга, която ще накара нейния почитател да потъне в историята, то всяко от заглавията на шведския автор Фредрик Бакман ще ви послужи за целта. Независимо дали ще решите да запознаете получателя на подаръка с Уве, или с мечките от Бьорнстад, няма да сгрешите. Бакман наистина знае как да разказва така, че човек трудно да затваря всяка негова книга, преди да е стигнал до последната ѝ страница. Всяко от заглавията на шведа е изпълнено с богата палитра от емоции, които биха докоснали и най-коравото сърце. Това е подарък, който ще се помни дълго, затова грабвайте смело Бакмановите заглавия и близките ще ви благодарят!

За вашите любими хора, които обичат да задават въпроси!


За тези от вас, които търсят подходящ подарък за своите любознателни близки и приятели, книгите на Слави от The Clashers от поредицата ”Топ мистериите” са чудесен подарък, който със сигурност ще се превърне в любимо четиво на получателя.
Слави Панайотов определено ни показа, че когато човек е любопитен и иска да знае, няма граници, които да не може да прескочи. Последната му книга е поредното доказателство за това. След като вече ни разкри някои от най-заплетените мистерии на България и света, сега Слави Панайотов ще ни потопи в Топ мистериите на Вселената. Зарадвайте ваш приятел или вашето дете с новото топ заглавие, което ще го накара да се преосмисли всичко, което е знаел досега.

Бъдете промяната за някого!


Не е тайна за никого, че всеки човек има новогодишни обещания - едни от които спазва, други - не толкова. Ако смятате, че някой от вашите познати или близки има нужда от лек тласък за постигане на целите си през идната година, всяко от заглавията на Робин Шарма е чудесен подарък за него. Авторът доби широка популярност със своя “Клуб 5 сутринта”, към който се присъединиха милиони читатели от целия свят. Подарете отговорите на вечните въпроси като този как да бъдем максимално продуктивни и да имаме време за всичко, което трябва и всичко, което искаме да направим.

Подарете доза вдъхновение


Биографиите и автобиографиите са нещо, без което сферите на личностното и кариерното развитие не биха били същите. Много хора са успешни в това, което правят, но някои от тях ни подаряват част от техния безценен опит с помощта на словото. Ако вашите приятели имат идоли, то биографичната им книга със сигурност ще ги зарадва. Сред най-четените заглавия в тази категория са книги като тази на Ашли Ванс за Илън Мъск. Сред тях са още книгите, разказвщи за легендите на българския футбол Христо Стоичков и Димитър Бербатов . Достойно място до тези книги намират и две автобиографични творби. Едната определено е по-бляскава от другата, но пък и двете са пълни с поучителни истории, които заслужават внимание. Бившата първа дама на САЩ Мишел Обама е една от най-вдъхновяващите жени на Планетата. Весела Тотева пък беше талантлива журналистка, която попада в клопката на наркотиците. Какво е общото между тях? И двете имат какво да ни кажат!
записано на 17-12-2020

Полезните страни на видео игрите, за които не подозираш


Тъжно ни е да го признаем, но около видео игрите винаги е имало някои недотам радостни клишета, които често плашат родителите на подрастващите. Сещате се за какво говорим - страхове, породени от факта, че децата прекарват твърде много време с контролер в ръка, с което се “зомбират” и забавят развитието си.

Ние обаче сме на коренно противоположно мнение, а именно - че умерена доза видео игри може дори да помогне на децата да развият някои определени умения. В тази статия ще поговорим именно по тази тема. Готов ли си?

Развитие на рефлексите


Повечето игри изобилстват от ситуации, в които играчът трябва да реагира възможно най-бързо, за да вземе правилното решение и да запази живота на своя герой. Всичко това подобрява способността на геймърите да взимат бързи решения и да реагират светкавично на различни “критични” ситуации.

Стимулиране на въображението


Някои от най-добрите игри в историята могат да се похвалят със сюжетни линии, достатъчно добри, че да си съперничат с литературни или кино шедьоври. Без значение дали говорим за истории за рицари, древни воини или тайни шпионски мисии, геймърите могат да стимулират и развият своето въображение, благодарение на заплетените сюжети в някои от игрите.

Подобрение на уменията за отборна работа


Геймърите, които обичат да играят в режим “мултиплейър”, т.е. - в мрежа, добре знаят колко важна е отборната работа, за да се постигне краен успех в мисията. Има някои определени заглавия, при които е невъзможно да излезеш победител, без да си помагаш с останалите играчи от твоя отбор. В такива случаи, дори и отборната игра по начало да не е заложена в твоето ДНК, ти нямаш избор, освен да се научиш да бъдеш добър съотборник.

Ползата от пъзелите, само че в гейминг вариант


Всички знаем, че редовното решаване на пъзели или игри с подобен тип елементи е полезно за развитието на ума и поддържането му в топ форма. Добрата новина за любителите на видео игри е това, че много от гейминг заглавията всъщност включват голямо количество пъзели и загадки за решаване. И не си мисли, че в случая става дума за лесни загадки, които да решиш за има-няма три минути. Напротив - някои от пъзелите в игрите са толкова трудни, че нищо чудно да потърсиш помощ в интернет, когато наистина “забиеш” на някое определено място.

Можеш да научиш наистина интересни неща


Ако утре някой ти каже, че няма какво да научиш от видео игрите, просто го игнорирай и не му обръщай внимание. Напротив, някои от игрите предлагат знания за множество различни интересни неща. Независимо дали говорим за окултните мистерии и тайнствени локации в Uncharted, или за гръцката и скандинавска митология в God of War, от игрите винаги има какво да се научи. Дори и когато не подозираш, че това е възможно. Няма да е преувеличено да кажем, че именно заради God of War хиляди деца днес знаят кои са Зевс, Посейдон и Тор.

Можеш да се научиш и да не се отказваш


Някои игри никак, никак не са лесни за превъртане. Има някои определени заглавия, при които трябва да пробваш и отново, и отново, и отново, за да преодолееш някой от босовете. На какво може да те научи това? На търпение и последователност, разбира се. Опитните геймъри са изпадали нееднократно в такава ситуация, в която трябва да проявят възможно най-много упоритост и изобретателност, за да преодолеят дадено препятствие. Ако не ни вярваш, просто попитай някой запален фен на Dark Souls.

Забавляваш се, без да затъпяваш


Което в днешно време си е голям плюс, не си ли съгласен? Във време, в което хората са засипвани с десетки безмислени риалити продукции и глупави филми/сериали, качественият ентъртейнмънт си е направо рядкост. Тук в това число можем да добавим видео игрите, които предлагат едно далеч по-завършено средство за забавление, в което е вложено много повече мисъл и фантазия, сравнено с поредната глупост по телевизията.

Ако си родител, можеш да играеш с децата си


Всеки родител знае, че понякога е голямо предизвикателство да измислиш начин, по който да прекараш малко качествено време с децата си. Поне в повечето случаи, интересите на родителите силно се различават с тези на техните наследници. Ако успееш обаче да се превърнеш в гейминг татко или гейминг мама, можеш да си сигурен, че веднага пред теб ще изникнат страхотни нови възможности за съвместно забавление с малкия човек у дома. Искаш да се сближиш с детето? Купи някоя нова и супер яка co-op игра, вземи втори контролер за конзолата, седнете пред телевизора и просто се кефи.
записано на 16-03-2020

Как да избегнем стреса в работата с 3 лесни техники

Всеки от нас в един или друг момент е изпитал срес на работното място – било то заради наближаващ краен срок, физическа умора, дразнещи колеги или шефове, които винаги са недоволни. Често няма как да се справим с тези проблеми, тъй като те не зависят само от нас. Важното, обаче, е да можем да бъдем спокойни в кризисни ситуации, да запазваме самообладание и да не се разстройваме заради външни фактори.
Тук споделяме три лесни техники, чрез които да намерите спокойствие на работното място и извън него.

Не превръщайте вечерта в работна

Без значение дали работите с документи или извършвате физически труд, ако прекарвате повече от 30 мин от вечерта в мисли и разговори за работа, вредите на себе си. Няма нищо лошо в това да споделите деня си, но не превръщайте споделянето в безкрайна тирада. По този начин ще съсипете не само вашето настроение, но и това на човека, който ви слуша. Вместо това намерете друга тема, която ви носи приятни емоции и ви откъсва от ежедневната рутина. По този начин ще се заредите с положителна енергия и ще се чувствате по-щастливи.

Физическа активност

Тялото ви ще ви благодари ако можете да отделяте по половин-един час на ден за физическа активност – тичане, тренировка или просто бавна разходка навън ще ви осигурят свеж въздух, повишено ниво на ендорфини и чувството, че сте постигнали нещо важно днес, което от своя страна ще ви направи по-уверени. Ако имате възможността, ходете пеша на работа или слизайте една спирка преди обичайната за бърза глътка свеж въздух.

Хранете се редовно

Със сигурност знаете, че здравословното хранене е важно за вашето добруване, но не пренебрегвайте редовното хранене. Колкото по-рядко се храните, толкова по-стресиран ще се чувства организмът ви заради липсата на интервално приемане на хранителни вещества. Вместо това хапвайте често, ако е възможно в един и същи час всеки ден. Осигурете си и достъп до здравословни хапки между храненията като ябълки или ядки. Така ще сте сигурни, че организмът ви е в оптимално състояние за работа.

За автора:
Статията е написана от Катерина Николова, студент и маркетинг мениджър в компания за мъжки аксесоари – мъжки гривни и вратовръзки.
записано на 04-10-2017

SEO оптимизация за успешен бизнес

С навлизането на високите технологии в ежедневието, интернет се превърна в неразделна част не само от живота на хората, но и в незаменимо средство за бизнес комуникация. Все по-често, когато се интересуват от даден продукт или услуга, потребителите използват най-удобното средство за търсене - интернет търсачки като Google, Bing и Yahoo. Затова е изключително важно всяка фирма да има свой уебсайт, където да предоставя изчерпателна информация за продуктите или услугите, които предлага. Но ако искате бизнесът ви да се развива и да привлича нови клиенти в условията на съвременната силна конкуренция, трябва да направите така, че потребителите бързо да откриват уебсайта ви. За тази цел не е достатъчно просто да разполагате с информативен сайт с приятен дизайн. Ще е нужно също така да го популяризирате с похватите на интернет маркетинга, сред които основно място..... Виж цялата статия
записано на 21-03-2016

Изследователи откриха под ледовете на Антарктида 100 годишно питие

Пет сандъка с шотланско уиски и два сандъка с бренди откриха под дебел лед изследователи в Антарктида, съобщава ИТАР – ТАСС.
Оказало се, че спиртните напитки са оставени преди повече от век от членовете на експедицията на прочутия изследовател сър Ърнест Шекълтън.
Част от бутилките са с прочутото уиски ”Маккинли”.
Сандъците са открити случайно на антарктическото крайбрежие от служители на новозеландска културна фондация, която реставрира базата на експедицията на Шекълтън.
Очаква се специалисти да проведат химически анализ на напитките, които са били произвеждани преди 100 години.
Шотландската компания „Уайт и Маккей” се надява да възобнови производството на уиски по старата рецепта, която е била изгубена.
записано на 12-02-2010

Mehndi - новият моден аксесоар

Татуирането вече не е на мода. Древното изкуство за рисуване върху кожата с къна mehndi (менди) бързо се превръща в безболезнена модерна алтернатива на татуировките.
Традицията за временно украсяване на тялото е на повече от 5000 години и произхожда от Южна Азия, Северна Африка, Близкия Изток и Сомалия. Сложните плетеници обикновено се нанасят върху ръцете и краката, най-вече на булките преди сватбената церемония. Но според традициите в Индия, Пакистан, Бангладеш и Судан понякога и младоженеца трябва да бъде изрисуван. В Раджастан ( Северозападна Индия) често украсата на младоженеца е също толкова сложна, както и тази на булката.
В страните от Арабския свят, като Мароко например, ритуалът по нанасяне на къна се изпълнява при почти всички тържествени случаи - през седмия месец от бременността на жената, след като се роди бебето, за сватби, годежи, семейни събирания и др.
Mehndi украсите стават популярни на Запад през 90-те години на XX в., отчасти благодарение на звезди като Мадона, която показа изрисуваните си ръце и крака във видеоклипа към хита си Frozen. Деми Мур, Наоми Кембъл и Дрю Баримор също са почитателки на древното индийско изкуство. Много от новите индийски филми и телевизионни сериали също разглеждат подробно ритуалите, свързани с mehndi.
Традиционно къната се нанася върху краката и дланите, където цветът става по-тъмен, защото кожата съдържа по-големи количества от веществото кератин, което се свързва с пигмента в къната. Днес обаче плетениците, които са нещо като моден аксесоар, вече се нанасят върху всички части от тялото. Къната се нанася с пластмасова тубичка или четка, след това изрисуваната част от кожата се увива с кърпа, найлон или марля, които задържат топлината на тялото и по-този начин цветът става по-наситен. Превръзката се носи една нощ и след това се сваля. Окончателният цвят е червеникавокафяв и трае от две седмици до няколко месеца в зависимост от вида на къната.
Тъй като много хора искат да постигнат черния цвят, характерен за традиционните татуировки, към къната започна да се добавя синтетичното вещество PPD (p-фениленедиамин), за се получи черен цвят. Веществото е изключително вредно за кожата и може да предизвика алергични реакции с трайни последици, а в най-лошите случаи дори смърт. Затова в никакъв случай не използвайте черна къна за рисуване по тялото.
записано на 30-08-2008

Антиоксидантите

Ако поне веднъж сте се интересували от темата за преждевременното остаряване на организма, не може да не сте се сблъскали с термина ”свободни радикали” и ползата от антиоксидантите в борбата срещу тях.
Въпреки че по темата се пише и говори много, твърде малък брой хора все още знаят какво всъщност означава ”свободен радикал” - нестабилна молекула кислород, която е ”повредена” като следствие от въздействието на фактори като цигарен дим, замърсяване на въздуха, ултравиолетови лъчи, пестициди, радиация емоционален стрес и, колкото и невероятно да звучи твърде много движение.
Нестабилната молекула се нуждае от още един електрон, за да си възвърне здравината. Затова тя започва буквално да бомбардира други молекули, което води до нарушаване и на тяхната цялост и здравина.

Защо са толкова важни и полезни антиоксидантите... Защото те ”даряват” липсващия електрон на свободния радикал и така го правят стабилен и почти напълно безопасен.
Антиоксидантният ”коктейл” обикновено включва бета-каротин, витамини С и Е, селен, ликопен, коензим Q10 и лутеин.
Многобройни изследвания показват, че антиоксидантите притежават специфични характеристики, които не само помагат да организма на неутрализира свободните радикали, но и да се освободи от тях, като ги изхвърли.
actualno.com
записано на 29-04-2008

Най-после измериха колко водка пият руснаците годишно

Русия постави официално световен рекорд по пиянство, след като стана ясно, че според оценките на играчите на руския алкохолен пазар, годишният обем на употребяваната в Русия водка е между 1,85 и 2 млрд. литра, което се равнява на 17 литра чист спирт на всеки руснак средно, съобщава Die Welt.
Руските производители на водка доминират с прозрачната си напитка и световния алкохолен пазар, като продължават да увеличават производството и печалбата си, основно за сметка на масовата склонносткъм редовни запои на своите сънародници. Според официалната саттистика, през 2007 г. заводите за водка в Русия са увеличили продукцията си с 9,9% до 1,31 млрд. литра, връщайки се до обема на производство от 2005 г. По-трудна за тях бе само 2006 г., когато Кремъл наложи строга система за кантрол над движението на спирта от заводите до крайния потребител, което предизвикаваше няколкоседмични задържания на производството.

Анализаторите оценяват руския пазар на водка на $ 16,5 млрд., като според прогнозите до края на годината се очаква обемът му да нарастне до $ 17 млрд. Оценката обаче се отнася само до легално произведените количества водка, докато според местните специалисти, всяка 3-та бутилка, изпита в страната, е водка менте.

В някои от градовете и масово по селата руснаците си приготвят домашен самогон, а в най-бедните слоеве от населението, за които и това е лукс, все още са популярни почистващите и дезинфекциращи средства с високо съдържание на спирт, както и легендарният и незабравим одеколон “Тройной”. Надеждите на президента Владимир Путин, че ще се справи с проблема с опасния за здравето фалшив алкохол и неговите сурогати не дават резултат и от алкохолни натравяния умират над 30 000 руснаци годишно.

От 1 януари държавния холдинг за производство на водка “Росспиртпром” повиши цените на произвеждания алкохол с 10%, поради което в магазините най-евтината, легално произведена бутилка водка от 0,5 л., струва 75 рубли. Процентът от населението, което може да си позволи 70-80 рубли за бутилка заводска водка, постоянно пада. Най-бедните пият самогон, който струва 15-20 рубли за половин литър. Тези, които държат повече на здравето си, намират начини да се сдобият с нелегална водка за 35 рубли за бутилка. За да се удари сериозно нелегалното производство, данъците върху спирта трябва да бъдат сериозно намалени.
Една от най-популярните марки водка в Русия, с ежегоден оборот от 330 млн. евро, си остава “Путинка”-та. Наистина, откакто стана ясно, че след 2 март в Кремъл ще има смяна на властта, производството й постепенно започва да се съкращава. Марка с името на наследника на Путин Дмитрий Медведев обаче още не е пусната в продажба.

Изпратено от MayaBancheva
записано на 27-01-2008


      следваща страница »
 
интервал
 
община Монтана
www.montana.bg
 
 

Последни Имоти

 
Продава Пром. помещение - 650000 BGN - гр. Монтана
Продава Тристаен - 370000 BGN - гр. Монтана
Продава Къща - 30000 BGN - с. Бистрилица
Продава Къща - 15000 BGN - с. Стубел
Продава Къща - 12000 BGN - с. Славотин
 
Агенция за недвижими имоти Луис Консулт
 

Последни обяви

 
  Монтана и региона Вътрешни ремонти шпакловка боя гипс к
цена: 10.00 лв.
 
  Монтана и региона Вътрешни ремонти шпакловка боя гипс к
цена: 10.00 лв.
 
  АВТОСЕРВИЗ търси да назначи АВТОМОНТЬОР! Ако нашата о
цена: 2000 лв.
 
 
 

Анекдот

 
-Да те питам,баце!?
-Е па,питай.
-За коя професия най-не ставаш?
-За сервитьор.
-Е, оти?
-Е па,не моа да ми сипат пиенье и я да го занесем на друг .
-
 

Фотогалерия

 
 
 


© "Монтана днес"  
Нагоре

 
приятели: | Казанлък | Moreto.net | Безплатни авто обяви | Перник Днес | портал Казанлък | яицазимитпо лъгуг | Търговски център Монтана | Избори 2011 | Hidden Object games online | Дървени играчки | Услуги с багер |

   SQL заявки:16 | време: 0.0241s  | политика за използване на бисквитки | rss източник